"Truckkort och utbildningar.
Vi listar de bästa, närmast dig!"

Skjutstativtruck


Skjutstativtrucken är den typ av truck som är mest allsidig av dem alla. Det är den truck som är mest använd inom lager och det finns gott om jobb inom lager för dem som kan köra en skjutstativtruck (truckkort B krävs).

Trucken är utrustad med ett stativ som kan skjutas in och ut likt ett teleskopskaft. Fördelen med skjutstativstrucken är att man både kan ha trucken i utskjutet läge likadant som en motviktstruck men den kan också flytta stativet för gafflarna i horisontell riktning vilket är behändigt i tränga utrymmen. Dessa truckar har en lastkapacitet på 1,4 ton och en räckvidd på mer än 12 meter i höjd.

Vad gör skjutstativtrucken så populär?

I och med sin fördel att fungera utmärkt både för stapling såsom förflyttning av varor horisontellt är det med största sannolikhet denna truck som du kommer köra på ditt kommande lagerjobb. Flexibiliteten med denna truck gör den idealisk för trånga utrymmen där det krävs lite tankeverksamhet för att lösa uppgiften. Den kommer till sin sanna rätt när den används vid pallagring. Truckar som är vanliga i Sverige är bland annat BT Reflex, CAT, Linde och Atlet.

atlet_tergo_skjutstativtruck

Atlet Tergo UND

bt_reflex_skjutstativtruck

BT Reflex N-serien

 

 

 

Vad krävs för att köra skjutstativtruck?

Det krävs att du innehar truckkort B för att få köra skjutstativtruck. Som tidigare nämnt erbjuds ofta truckkort A och B i ett paket för att de flesta jobben inom lagerverksamhet efterfrågar truckkort B. När du tar truckkort B får du även köra  höglyftande plocktruck,höglyftande åkstaplare,smalgångstruck och motviktstruck.

 

Du visste väl att det går att hyra truck, kort och långsiktigt!

 

Google+