"Truckkort och utbildningar.
Vi listar de bästa, närmast dig!"

Motviktstruck

Motviktstrucken är den i allmänhetens ögon den vanligaste trucken som används. Namnet kommer helt enkelt ifrån att den har en motvikt till vad som skall bäras med gafflarna. Motvikten kan endera integreras i chassit eller helt enkelt vara batteriet om trucken är eldriven. Motviktstruckar används ofta inom industrin för horisontella transporter, lastning och lossning av gods.

motviktstruckBeroende på storlek och lyftförmåga kan motvikten varieras och det finns gott om exempel på hemmasnickeri för att öka motvikten och därigenom klara lyft som trucken egentligen inte är byggd för.

I och med att motvikten sitter integrerad på hela bakre delen av motviktstrucken ser du sällan några skador på den delen av trucken. Däremot är däcken utsatt och bör kontrolleras noga.

Motviktstruck, flexibel och allroundtoyota_-8FG50N

En motviktstruck kan du finna i olika storlekar och är till skillnad från en skjutstativtruck ämnad för tyngre lyft, ojämnare underlag och erbjuder en mer komfortabel arbetsposition. Du finner ofta en motviktstruck på verksamheter där lyft krävs både inomhus och utomhus där trösklar och ojämnheter kan agera hinder för andra truckar. Den är designad för att lyfta tunga lyft, beroende på modell kan motviktstruckar ha lyftkapacitet på 60 ton och en lyfthöjd på hela 6,5 m.

Beroende på hur du tänker använda din motviktstruck kan det vara klokt i att se över drivmedel. Trucken tillverkas nämligen för drivmedlen diesel, bensin, gasol och el. De kommer i olika prisklasser och beroende på din situation kan drivmedlet vara den avgörande faktorn.

 Vad krävs för att köra motviktstruck?

Motviktstruck kräver att du har Truckkort B. Truckkort A+B brukar oftast bakas in i ett fördelaktigt paketpris då de flesta truckjobb efterfrågar Truckkort B.

 

Du visste väl att det går att hyra truck, kort och långsiktigt!

 

Google+